Чепурин: Хојт Ји је 75. заменик 24. помоћника заменика САД

1

Мислим да није никада ни видео Трампа, чак мислим да никада није видео ни Тилерсона, јер су то различити рангови, рекао руски дипломата
Руски амбасадор у Београду Александар Чепурин оценио је да је Србија посети званичника Стејт департмента Хојта Јиа дала значај несразмеран његовом рангу и утицају. А онда је и још жешће оплео по изасланику Доналда Трампа.

– Гледам фотографије које су објављене у новинама. С једне стране Лавров, с друге амерички изасланик… Јасна је разлика – Лавров је министар спољних послова, а гост који је допутовао у Србију седамдесет пети заменик двадесет четвртог помоћника заменика министра иностраних послова. То су различити рангови и то није упоредиво. По мом мишљењу, битно је да имамо осећај мере када се говори о овом или било ком другом госту – рекао је Чепурин за Спутњик.

Одговарајући на питање које се односило на посету госта из САД Хојта Брајана Јиа, који је на веома чудан начин критиковао понашање Србије, он је рекао да у дипломатској пракси посета јесте посета министра, премијера, председника…
– Зато се то не може окарактерисати као посета, већ као путовање или пословно путовање, долазак на консултације… У руским медијима називамо то путовањем америчког изасланика, емисара – рекао је Чепурин.

Kако је додао, пажња која је посвећена путовању била је превелика, веома претерана.

А да ли је Хојт Ји икада видео Трампа, Чепурин мисли да није.
– Чак мислим да никада није видео ни Тилерсона (Рекс, државни секретар САД, прим. аут.) јер су то различити рангови – рекао је Чепурин и додао да је питање кога Ји представља – одлично јер, какао је рекао, „врло добро знамо да је америчко друштво подељено“.

– Представља ли он претходну власт? Представља ли нову администрацију? Америчка елита је оштро подељена и један део мрзи други. Апсолутно није јасно. Али оно што смо чули од њега је у потпуности понављање онога што Американци годинама из његових или нечијих других уста говоре. Све те тезе смо слушали на много вишем нивоу, можда не све ођедном, али он их је све изнео – и браћу Битићи, и паљење амбасаде, и Kосово, и Русију, и Европску унију – рекао је Чепурин.

 

Курир

1 КОМЕНТАР

  1. Велико поштовање према правом пријатељу Српског народа ЊЕ Амбасадору Руске Федерације
    Чепурина.
    Ја сам на 2 различита портала прочитао готово исту вест за овог жутог америчког мајмуна јиа:
    да ће бити постављен на место америчког амбасадора у БЈРМ Скопљу а са циљем да шиптарима
    направи велику албанију да потпуно Србију изолује и уништи Републику Српску

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*