Чепурин: Сарадња руске и српске војске је на високом нивоу – перспективе су одличне

ВЕЛИКИ ПРИЈЕМ У АМБАСАДИ РУСИЈЕ ПОВОДОМ ДАНА ЗАШТИТНИКА ОТАЏБИНЕ

0

АМБАСАДОР Руске Федерације у Београду Александар Чепурин приредио је вечерас пријем поводом националног празника Русије, Дана заштитника отаџбине.

Чепурин је на свечаном пријему у Амбасади Русије оценио је да је војна сарадња руске и српске војске на високом нивоу.

„Узајамно деловање руске и српске војске јача корак по корак. Данас наше земље имају одличне перспективе у области војне и војнотехничке сарадње. Сутра ће ове перспективе постати стварност“, рекао је руски амбасадор.

Он је оценио да су добри односи две земље пример за оне који не желе конфронтацију него сарадњу, наводећи да је то заједнички допринос будућности јединствене, безбедне и просперитетне Европе и целог света.

Чепурин је рекао да руски војни ансамбл „Александров“, који је изгубио половину састава у авионској несрећи која се догодила у децембру, доживљава препород и да ће сутра наступити у Кремљу.

Навео је да очекује њихов наступ у октобру или новембру у Београду и изразио очекивање да ће се њихово име ускоро наћи на мапи Београда.

На скупу је уприличена и церемонија одликовања војника Оружаних снага Србије медаљама Министарства одбране Русије Сергеја Шојгуа.

Чепурин је ордење за јачање ратног пријатељства и сарадње одликовао српске војнике који су учествовали у заједничкој хуманитарној акцији за угрожене у Алепу.

Свечаности су присуствовали председник Владе Србије Александар Вучић, министар одбране Зоран Ђорђевић, министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, патријарх Српске православне цркве Иринеј, начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић, председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ, лидер Двери и будући председнички кандидат Бошко Обрадовић, такође будући председнички кандидат Вук Јеремић, чланови дипломатског кора и представници јавног и културног живота.

БЕТА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*