Чепурин: У Србији не може да се догоди „Мајдан“

0

Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин рекао да мисли да у Србији не може да се догоди украјински сценарио.

Руски министар Сергеј Лавров је недавно рекао да Америка жели да у Србији организује својеврсни „Мајдан“. Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин каже да сумња да је такав сценарио могућ.

– Мислим да се у Србији то никада нец́е догодити. Видели смо много земаља које су уништене таквим „Мајданима“ широм света. Међутим, Србија не одговара тим критеријума, ни друштво није такво, ни власт није таква. Они су у Украјини дуго радили, улагали милијарде долара како би корумпирали друштво. Србија је то вец́ преболела. Овде вец́ина народа мисли да треба радити у сопственом интересу, чувати га. Руководиоци су другачији, патриотски расположени. Мени се ипак чини да је потребно да сви буду врло, врло опрезни – рекао је Чепурин.

Амбасадор је још једном поновио да Русија и Србија негују добре и пријатељска односе.

– Око вец́ине битних питања делимо заједнички интерес, управо стога нам је далеко лакше да сарађујемо, шта год да је тема. Разговарамо о неутралном статусу Србије, што и јесте нормалан став, и ми га у потпуности подржавамо. Kада је реч о Kосову, по свим законима и свим међународним правилима, Kосово је и даље део Србије, и ми у потпуности подржавамо територијалну целовитост Србије, законита права и интересе Београда – рекао је Чепурин за Спутњик

 

Спутник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*