Черјомин: Београд је веома интересантан за инвестиције

0

Србија је важан економски партнер Русије и важно је да Београд и Москва, као главни градови, у великој мери доприносе већој трговинској размени две земље, каже шеф Департмана за спољне, економске и међународне односе у Влади Москве Сергеј Черјомин и наглашава да је Београд веома интересантан за инвестиције руским компанијама.

Черјомин је данас, са градоначелником Беорада Синишом Малим, отврио пословни форум “Развој пословне сарадње Београда и Москве”, којим је и званично почела тродневна манифесатција током које ће се главни град Србије представити у Москви.

Черјомин је, у изјави новинарима у паузи скупа, рекао да је Србија важан економски партнер Русије, наводећи да две земље имају Споразум о слободној трговини, док Србија има посебне споразуме са земљама ЕУ, што је велико и привлачно тржиште.

Он је навео да данас у Москви ради више од 50 српских компанија.

“За нас је важно да и Москва и Београд у великој мери доприносе трговинској размени две државе, а за руске компаније је Беоргад веома интересантан за иневстиције”, рекао је Черјомин.

На пословном форуму се, додаје, разговара о низу пројеката у Београду у којима би руске компаније могле да учетвују, попут инфраструктурних – изграње метроа, мостова, реконструкције аеродрома, али и изградње стамбених блокова.

“Сви ти пројекти су интересантни руским компанијама, које већ инвестирају у развој српске економије. Мислим да ће сардања Београда и Москве бити успесна и плодотворна и да ће бити договора о неким интересантним инвестиционим порјектима”, рекао је Черјомин.

Он је додао да је веома задовољан програмом манифесатције, који је веома богат, и посебно издвојио програм “Београдски кутак”, који ће сутра бити одржан у једној од централних московских улица.

Черјомин је навео и да је важно што ће градоначелником Москве Сергејом Собјанином бити потписан Споразум о наставку сарадње два града.

“Београд и Москва су највећи градови у својим државама, суочавамо се са сличним проблемима, а искуство Москве може да се примени у Београду, посебно у области модернизације транспосрта, културне размене, урбанистичких решења…”, навео је Черјомин.

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*