Ћерка Алијине сараднице главна за медије у ОЕБС-у!

0

Алија Изетбеговић. Човек који је довео муџахедине у Европу.

Његови сарадници су се после рата 90-их размилели по Европи, и тамо, из сенке наставили да по музици из Вашингтона играју по међународним институцијама.

Брзо су им опроштени греси исламског екстремизма, разни Трибунали их нису хапсили, већ су чак тражили њихова лажна сведочанства о трагедији која је задесила бившу Југославију.

Једна од таквих је и Татјана Љујић-Мијатовић. Звали су је „Алијина Српкиња“, управо због тога што је 1992 године дошла на место „српског“ члана тзв. Председништва БиХ, којим је тада председавао Алија Изетбеговић.

Она се и данас јавно хвали чињеницом да је у ратно време, у периоду који је обележен доласком екстремиста из Авганистана, Ирана, Саудијске Арабије, сарађивала са Изетбеговићем. Тако у изјави за Агенцију „Анадолија“ хвали бившег шефа Изетбеговића, описује његово „стрпљење“, „хумор“…

Татјана Љујић-Мијатовић  је мајка Дуње Мијатовић, представник ОЕБС-а за слободу медија. Има канцеларију у Бечу, и потребу да се огласи на све што је везано за Републику Српску и Србију. Наравно не да похвали, већ да критикује недостатак „слободе“, да укаже „на потребу поштовања људских права“.

Некако јој је промакло да су тзв. бели џихадисти, односно људи које је Алија  одликовао 90-их, сада свој став о људским правима почели да исказују у Паризу, Ници, и то бомбама, камионима и пушкама. Баш као и у рату 90-их.

Шта о чињеници да је мајка представнице за слободу медија сарађивала са екстрмним исламистима мисле у ОЕБС-у, није јасно. Оно што се зна јесте да госпођа МИЈАТОВИЋ делује под директним утицајем Вашингтона, који ју је подржао приликом избора 2010 и продужетка мандата 2013. године.

Медији у Србији и „региону“ нису се никада подробније бавили биоографијом Дуње Мијатовић. Уплашени, ваљда њених реакција, веза и утицаја, српски новинари су заћутали.

Али, уколико новинари као припадници слободне професије не смеју, не могу или не желе, зато постоје друге слободне професије, попут адвокатуре, да подсете на време када је исламски екстремиста Алија Изетбеговић, држао као фикусе купљене Србе на положајима.

 

 

Кнцеларијаинфо

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*