Ćerka Alijine saradnice glavna za medije u OEBS-u!

0

Alija Izetbegović. Čovek koji je doveo mudžahedine u Evropu.

Njegovi saradnici su se posle rata 90-ih razmileli po Evropi, i tamo, iz senke nastavili da po muzici iz Vašingtona igraju po međunarodnim institucijama.

Brzo su im oprošteni gresi islamskog ekstremizma, razni Tribunali ih nisu hapsili, već su čak tražili njihova lažna svedočanstva o tragediji koja je zadesila bivšu Jugoslaviju.

Jedna od takvih je i Tatjana Ljujić-Mijatović. Zvali su je „Alijina Srpkinja“, upravo zbog toga što je 1992 godine došla na mesto „srpskog“ člana tzv. Predsedništva BiH, kojim je tada predsedavao Alija Izetbegović.

Ona se i danas javno hvali činjenicom da je u ratno vreme, u periodu koji je obeležen dolaskom ekstremista iz Avganistana, Irana, Saudijske Arabije, sarađivala sa Izetbegovićem. Tako u izjavi za Agenciju „Anadolija“ hvali bivšeg šefa Izetbegovića, opisuje njegovo „strpljenje“, „humor“…

Tatjana Ljujić-Mijatović  je majka Dunje Mijatović, predstavnik OEBS-a za slobodu medija. Ima kancelariju u Beču, i potrebu da se oglasi na sve što je vezano za Republiku Srpsku i Srbiju. Naravno ne da pohvali, već da kritikuje nedostatak „slobode“, da ukaže „na potrebu poštovanja ljudskih prava“.

Nekako joj je promaklo da su tzv. beli džihadisti, odnosno ljudi koje je Alija  odlikovao 90-ih, sada svoj stav o ljudskim pravima počeli da iskazuju u Parizu, Nici, i to bombama, kamionima i puškama. Baš kao i u ratu 90-ih.

Šta o činjenici da je majka predstavnice za slobodu medija sarađivala sa ekstrmnim islamistima misle u OEBS-u, nije jasno. Ono što se zna jeste da gospođa MIJATOVIĆ deluje pod direktnim uticajem Vašingtona, koji ju je podržao prilikom izbora 2010 i produžetka mandata 2013. godine.

Mediji u Srbiji i „regionu“ nisu se nikada podrobnije bavili bioografijom Dunje Mijatović. Uplašeni, valjda njenih reakcija, veza i uticaja, srpski novinari su zaćutali.

Ali, ukoliko novinari kao pripadnici slobodne profesije ne smeju, ne mogu ili ne žele, zato postoje druge slobodne profesije, poput advokature, da podsete na vreme kada je islamski ekstremista Alija Izetbegović, držao kao fikuse kupljene Srbe na položajima.

 

 

Kncelarijainfo

POSTAVI ODGOVOR

*