Четири НАТО брода у луци Бар

0

Четири НАТО ратна брода, такозвана Стална поморска група 2 (СНМГ2), боравиће од суботе до среде у оквиру редовне мисије Медитераном

БАР – Четири НАТО ратна брода, такозвана Стална поморска група 2 (СНМГ2), боравиће од суботе до среде у оквиру редовне мисије Медитераном.

Групу НАТО бродова чине два британска и по један француски и грчки војни брод.

Из Министарства одбране саопштено је да је циљ посете јачање односа са Морнарицом Војске Црне Горе као нове државе – савезнице у оквиру Алијансе. Из Министарства одбране најављено је да ће током боравка бродова у Луци Бар, бити организовано више активности.

Министар одбране Предраг Бошковић данас ће посетити британски ХМС “Дункан”, а за понедељак је планирана заједничка вежба морнара и официра са НАТО бродова са припадницима Бординг тима Морнарице ВЦГ.

-Припадници Морнарице ВЦГ и морнари са бродова НАТО Сталне поморске групе 2 реализоваће низ спортских активности, а бродове ће посетити више група ученика Бара и других дјелова Црне Горе, саопштено је из министарства.

Два ратна разарача битанске Краљевске ратне морарице, HMS “Duncan” (Д37) и HMS “Diamond” (Д34), француски “La Fayette” и грчки “Limnos”, испловиће из Луке Бар 20. септембра.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*