Четири пљачке у Осојану за једну ноћ, Србима уништена нада

0
Осојане / Фото: архива КМ Новине

У повратничком селу Осојане, где у најтежим условима опстаје неколико Срба, само претходне вечери у извршене су четири пљачке!

Украден је ауто, обијене су две продавнице а из локалног угоститељског објекта РИО украдено је све од беле технике.

Милисаву Дашићу украден је аутомобил марке фолксваген, обијен је локални ресторан Радомира Репановића из којег су украдени сви уређаји и бела техника, а обијене су још две продавнице у власништву Вука Ђурића и Љубисава Поповића.

За локални радио су неки од покрадених повратника рекли да је ово пљачка оних који покушавају нешто да раде и ставарају а даје овим угашена и последња нада јер више неће моћи да наставе да раде.

Вероватно ће уследити „оштра осуда“ овог разбојништва од стране Канцеларије за КиМ и других „надлежних“ који годинама уназад једино то и чине што додатно подстиче овакву тортуру преосталих Срба на КиМ потврђујући да им је формално укинута свака заштита и да не постоји воља да се то заустави.

Повратак 2001. године и живот под шаторима били су доказ велике жеље Срба да се врате својим огњиштима.

Крајњи циљ оваквог понашања бандита, за које би се пре могло рећи да уживају заштиту „косовске полиције“ јесте управо ово што су жртве пљачке из Осојана изјавиле: да им се одузме свако средство привређивања и тиме онемогући опстанак на Косову и Метохији.

ИЗВОР: КМ Новине

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*