ЦИК БиХ потврдио: Грујичић нови начелник Сребренице! Ћамил ће се жалити!

Централна изборна комисија БиХ утврдила је на данашњој седници резултате локалних избора који потврђује да је Младен Грујичић, кандидат српских странака, нови начелник Сребренице.

0

Грујичић је освојио 4.678 гласова, док је независни кандидат Ћамил Дураковић освојио 3.910 гласова, пренео је Klix.ba.

После објављивања утврђених резултата, странке и кандидати имају право да уложе приговор и жалбу и затраже поновно бројање.

Дураковић је раније најавио да ће уложити одређене жалбе и приговоре.

Дураковић не прихвата пораз, најавио жалбу

Након што је ЦиК БиХ данас коначно прогласила победу српског кандидата Младена Грујичића за начелника Сребренице, актуелни начелник Ћамил Дураковић, кога подржавају бошњачке странке, најавио је жалбу са образложењем да се противи таквој одлуци државне изборне комисије.

Иако је Грујичић од самог почетка бројања гласова са бирачких места у Сребреници био у вођству, Дураковић каже:

„У делу наших приговора желим да истакнем да се противимо овој одлуци и да ћемо аргументовано покушати да оспоримо изборни процес у Сребреници за које имамо низ доказа“.

На конференцији за новинаре, а поводом коначних резултата избора у тој општини у Републици Српској, Дураковић са жаљем констатује да ЦИК није признао 2.000 гласачких листића и сматра да је на тај начин ускраћено бирачко право грађана да одлучују.

Иако је бројање гласова већ поновљено на пет бирачких места, Дураковић каже да ће инсистирати на бројању тих гласова и гласова са свих 27 бирачких места у Сребреници.

Уверен да постоје неправилности, Дураковић каже да неприхвата пораз и да ће његов правни тим поднети жалбу.

Посебно је оптужио председника Републике Српске и лидера СНСД-а Милорада Додика да је одговоран за упућивање полиције у зграду општије током пребројавања гласова.

„Полицију је послао Додик који је то и сам казао, а он то не може да уради. Направљено је стање да смо ми у ратом захваћеној земљи и ми се жалимо на то стање. Неко мора одговарати за насталу ситуацију“, рекао је Дураковић, уверен да ће бити новог пребројавања гласова и да ће то променити резултат.

РТВ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*