Ћиро Блажевић: Можда и будем селектор Косова!

0

У којој год причи да се нађе, она постаје – хит. Ова последња гласи – легендарни хрватски тренер Мирослав Ћиро Блажевић можда ће бити селектор репрезентације самопрокламоване државе Косово.

Иако је све само зачетак иницијативе коју је наговестио потпредседник ФС Косова Предраг Јовић, овакву могућност није демантовао ни Блажевић, који је дипломатски изјавио:

– Драго ми је да нисам у потпуности заборављен. Ако дође до позива, тек тада ћу размишљати о могућности преузимању клупе Косова. У овом тренутку не желим да правим никакве илузије.

„Коску” су први бацили челници ФС Косова, тачније Јовић, рекавши:

– Желим да доведемо Ћиру Блажевића. Сећам га се добро кад је био тренер Приштине. Какав је Ћиро стручњак, ауторитет и како је радио, није допуштао ниједан детаљ да се до краја не одради на најбољи начин. Треба нам такав селектор, треба нам Ћиро. Већ сам причао нешто с Фадилом Вокријем о томе и још ћемо о томе разговарати. Мислим да би до пролећа Ћиро могао да буде селектор Косова.

Актуелни селектор Косова Алберт Буњаку није прошао један од најзначајнијих тестова на мечу у Скадру, где је Косово доживело дебакл од Хрватске (0:6), а ни пред синоћњи меч против Украјине, који је изгубљен са 3:0, јавност није имала превише поверења.

Мирослав Блажевић је већ водио један клуб са Косова када је 1986. године, у време бивше Југославије, седео на клупи Приштине.

АЛО

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*