Ćiro Blažević: Možda i budem selektor Kosova!

0

U kojoj god priči da se nađe, ona postaje – hit. Ova poslednja glasi – legendarni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević možda će biti selektor reprezentacije samoproklamovane države Kosovo.

Iako je sve samo začetak inicijative koju je nagovestio potpredsednik FS Kosova Predrag Jović, ovakvu mogućnost nije demantovao ni Blažević, koji je diplomatski izjavio:

– Drago mi je da nisam u potpunosti zaboravljen. Ako dođe do poziva, tek tada ću razmišljati o mogućnosti preuzimanju klupe Kosova. U ovom trenutku ne želim da pravim nikakve iluzije.

„Kosku” su prvi bacili čelnici FS Kosova, tačnije Jović, rekavši:

– Želim da dovedemo Ćiru Blaževića. Sećam ga se dobro kad je bio trener Prištine. Kakav je Ćiro stručnjak, autoritet i kako je radio, nije dopuštao nijedan detalj da se do kraja ne odradi na najbolji način. Treba nam takav selektor, treba nam Ćiro. Već sam pričao nešto s Fadilom Vokrijem o tome i još ćemo o tome razgovarati. Mislim da bi do proleća Ćiro mogao da bude selektor Kosova.

Aktuelni selektor Kosova Albert Bunjaku nije prošao jedan od najznačajnijih testova na meču u Skadru, gde je Kosovo doživelo debakl od Hrvatske (0:6), a ni pred sinoćnji meč protiv Ukrajine, koji je izgubljen sa 3:0, javnost nije imala previše poverenja.

Miroslav Blažević je već vodio jedan klub sa Kosova kada je 1986. godine, u vreme bivše Jugoslavije, sedeo na klupi Prištine.

ALO

POSTAVI ODGOVOR

*