Чкаљин син тражи да Србија хитно призна независност Kосова, и уведе санкције Русији!

2

Глумац, редитељ и син чувеног Миодрага Петровића Чкаље, Чедомир Петровић, у ауторском тексту за портал „е-новине“ изнео је низ ствари које би по њему Србија требала да учини како би нам наводно било „боље“. Текст се углавном своди на то да Србија треба да призна Kосово, да потрчи ка ЕУ и њеном „благостању“ и ако је могуће да „забоде нож у леђа Русији“. Текст вам преносимо у целини:

Да ли је Србија у ситуацији да одуговлачи, мрцвари и још опасније, угрожава свој ионако крхки положај у односу на Европску унију? Да призна независност нечега што већ дуже времена не поседује? Нешто што јој је припадало, али што је у једном дугом временском периоду, такорећи одмах после балканских ратова, лагано и сигурно губила, спроводећи свој локални апартхејд над недужним албанским живљем на Kосову и Метохији, а касније и велике и тешке злочине. Истине ради, злочини су чињени и од стране Албанаца над Србима.

Све дипломатије и политике света су велике курве. И ми припадамо томе само што покушавамо да будемо независни и увек најебемо. Потребан нам је макро. Неко ко ће нас експлоатисати, али и давати нам. Неко ко ће нас чувати и штитити. Подводити нас богатим и сигурним. Бранити од дивљих. Изабрали смо Европску унију за нашег макроа. Ако изаберемо неког другог, само ће нас јебати а ништа нам неће дати. Наша политика и дипломатија постаће временом цењена курва, опростиће нам делове наше прљаве прошлости и ући ћемо у високо друштво најелитнијих курви. Тако је било са свим земљама. Све најјаче земље Европске уније данас, биле су некада земље колонизатори, инквизитори, спроводиле апартхејд, фашизам, холокауст, геноцид, па су постале цењене и све им је опроштено.

Не доводимо се у ситуацију да ЕУ прекине сваки контакт са нама. Ми смо тражили да нас приме. Нису нас они звали. Они су нама потребни као хлеб. Ми њима не. Они са САД дрмају целим светом. Продрмали су и дрмају још увек некада моћну, данас много слабију Русију. Шта ће тек са нама бити?

Влада Србије да призна независност и самосталност Kосова. Њен пун територијални интегритет и суверенитет,

Не противити се “добијању столице” Kосова у Уједињеним нацијама.

Успоставити дипломатске односе и размењати амбасадоре са Kосовом.

Увести санкције Русији.

Забранити улазак у Србију особама које је ЕУ ставио на списак непожељних.

Помоћи да на изборима који следе у Републици Српској дође на власт неко нормалан и одговоран, ко ће схватити неминовност суживота са својим комшијама.

Интензивирати контакте и успостављање најбољих могућих односа са земљама у окружењу.

Kристално јасно прихватити у целини спољну политику ЕУ као своју.

Kажу, не може, мора да се мења Устав. Мењајте Устав ако не ваља, а много не ваља, ако нас доводи у ситуацију да озбиљно угрожава опстанак нације. И они плаћеници на Жабљаку су га скарабуџили за четири дана.

Стално бројимо и пребројавамо ко је од држава признао Kосово, а ко не. Ту се види ко су наши пријатељи, а ко не. Неописива глупост. Ту се види ко је прагматичан, паметан и ко брани интересе свог народа и своје земље, а ко има сличан проблем у свом дворишту и плаши се да и њему мечка једног дана не заигра испред врата.

Да смо имали храбрости и мудрости, па да смо ми први признали Kосово и одрадили све оно што ЕУ тражи од нас, данас би већ месецима ако не и годинама далеко одмакли у прилагођавању поглављима која морамо усвојити таква каква су. Нема ни говора да ми можемо ту нешто зановетати, предлагати или мењати. Ми смо ђак. Учитељица стоји над нама и каже – Отворите ваше свеске, зашиљите оловке и пишите читко и јасно. Данас ћемо имати диктат… Обавезујем се да ћу …

Халејева комета појави се на небу сваких 76. година. Ретки срећници могу да је угледају два пута у животу. Ако пропустимо овакву прилику уласка у Европску унију коју сада имамо, идућу ће доживети тек неке следеће генерације. Уколико доживе.

Интермагазин

2 КОМЕНТАРА

  1. „ И они плаћеници на Жабљаку су га скарабуџили за четири дана.“
    Неуки глупан треба да зна да овај Устав Србије није писан на Жабљаку. Жабљак је тада 2006. већ био у засебној држави ЦГ.
    То се односи на претходни, промењени Устав из 1992.године.
    Самим тим не познавањем, јасно је колико тек о другим поменутим стварима нема појма.

  2. PAJO, PAJO, boze me prosti, ovaj moj junior, iygleda stigao sa ZABLJAKA?! PAJO, PAJO, KUME, ko boga Te molim ne udaraj sankcije Putinu?! I, sta cemo mi u EU, PAJO KUME, zar da damo KOSOVO – E NECEMO?! PAJO, PAJO da se pravimo ENGLEZI?!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*