CNN представио 11 најбољих места у Србији: „Ово је потцењени кутак Европе“

0

Београд је описан као „динамична престоница, која лежи на ушћу Саве и Дунава“. Посебно је похваљен због ноћног живота, а као интересантна места наведени су Kнез Михаилова, Скадарлија и Дорћол

Си-Ен-Ен травел  препоручио је америчким туристима 11 дестинација у Србији, од којих су неке, како је објашњено, намењене поклоницима ноћног живота, а друге – љубитељима нетакнуте природе.

Подсетили су на фестивал Еxит и упознали читоаце са снагом Гуче, али нагласили да то није све што Србија има да понуди.

„Наслеђе Хабсбурга и Отоманске империје може се видети на сваком кораку, од атхитектуре до кухиње, овде где се заиста сусрећиу Исток и Запад“, пише ЦНН.

Зато је ЦНН понудио причз о 11 места који ће најбоље задовољити апетите туриста у, како су написали, овом потцењеном кутку Источне Европе.
Београд је описан као „динамична престоница, која лежи на ушћу Саве и Дунава“. Посебно је похваљен због ноћног живота, а као интересантна места наведени су Kнез Михаилова, Скадарлија и Дорћол.

„Српска Атина“, како је Нови Сад назван у тексту, ЦНН описује као центар културе и образовања, а од атракција истичу Трг слободе, градску скупштину и римску католичку катедралу.

Суботица је похваљена због своје архитектуре која, како се наводи у тексту, изгледа „као из бајке“. За примере ове архитектуре ЦНН издваја градску скупштину, а посетиоцима се препоручује да посете кулу са које се пружа поглед на град и околину.

За љубитеље природе, ЦНН издваја националне паркове Kопаоник и Тару – Kопаоник као скијашки центар Србије, а Тару због више од 200 километара пешачких и бициклистичких стаза које се пружају кроз нетакнуту дивљину.

Фрушка гора издвојена је као један од винских центара Србије, где се налази више од 60 винарија, као и 17 манастира, од којих је најстарији подигнут у 15. веку.

„Јединствени природни феномен“ Ђавоља варош такође се нашла на листи интересантних дестинација.

На листи се налази и Дрвенград, на Златибору, описан као „ексцентрично етно-село урађено у стилу 19. века“ и Шарганска осмица, „чудо инжењерства из 1925. године“.

Једини манастир који се нашао на листи је Студеница, који је иначе и на Унесковој листи светске баштине.

ЦЕЛА ЛИСТА:

1. Београд

2. Земун

3. Нови Сад

4. Суботица

5. Kопаоник

6. Златибор

7. Тара

8. Фрушка Гора

9. Ђавоља варош

10. Дрвенгран и Шарганска осмица

11. Студеница

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*