CNN: Запад Русији увео санкције, а она за то време постала – сила!

0

ПРЕ ДВЕ године – на самигу G20 у аустралијском граду Бризбејну – Русија је наишла на хладан пријем, али је утицај Москве отада толико порастао да се она више не може игнорисати – оценио је CNN.

Коментатор америчке телевизије Метју Ченс у овом контексту наглашава да је Запад једно време после „римских догађаја“, верујући у дејство америчких и ЕУ-санкција уведених против Москве, говорио о „изолацији Русија“, а да се она вратила на светску сцену као сила коју „двадесеторица“ не би могла да игноришу – чак и кад би то пожелела.

„Претварање Русије у силу нарочито је приметно у Сирији у којој је велика операција руске ратне авијације изменила војни однос снага у корист савезника (Русије) Башара Асада“ – подвлачи америчка телевизија.

CNN прогнозира да ће Владимир Путин на самиту G20, који ће бити одржан 4. и 5. септембра у Кини, бити „гост број 1“. Управо због Сирије и ситуације у Украјини.

„Двадесеторица“ ће у Кини разговарати о „Градњи иновативне, здраве и међусобно повезане и инклузивне светске економије“.

Факти

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*