Човек који је имао 256 година: Одлучио да прекине ћутање и открио тајне свету

0

Ово није шала, он је стварно постојао…

Упознајте Ли Чинг Јуена, човека који је живео невероватних 256 година, што је потврдио и сам Њујорк тајмс.

Докази о дуговечности овог човека налазе се управо на страницама поменутог Њујорк тајмса, према чијем писању је професор Ченгду универзитета Ву Чунг Чијех пронашао доказе да је Кинеска царска влада 1827. честитала 150 рођендан Ли Чинг Јуену, да би исти документ из 1877. био пронађен где му се честита његов 200. рођендан и где многи његови суграђани сведоче о његовој дуговечности.

Према њиховим сведочењима пронађеним у архивама кинеске владе и медија, Ли Чинг Јуен је своју каријеру хербалисте започео када је имао само 10 година, откада је сакупљао и проучавао биљке за дуговечност и потенцију и примењивао њихове благодети на себе. Читавих 40 година он је пеживљавао на биљкама као што су лингзи, гоџи бобице, дивљи џинсенг, готу кола и многе друге док је редовно пио пиринчано вино.

У својој 71. години, тачније 1749. године придружио се кинеској војсци где је подучавао борилачке вештине. Женио се чак 23 пута и имао преко 200 деце.


Научио је да чита и пише у доби од 10 година када креће на пропутовања по Кансу, Шанси, Тибету, Анаму, Сијаму и Манџурији сакупљајући и проучавајући биљке. Првих 100 година радио је ово да би затом прешао на продавање биљака које би други сакупили, пише wорлд.пархло.цом.

Према једном од Лијевих потомака, постојао је чак и један још старији човек, који је живео чак 500 година а који је Лија научио техникама Чи кунга, који се користи у кинеској медицини и представља координацију различитих шема дисања са разним физичким ставовима и кретањима тела.

На својој самртничкој постељи Ли је рекао једноставну реченицу:

– Урадио сам све што сам могао за овај свет.

Ова реченица је многе навела да се запитају шта је тиме овај невероватно дуговечан човек хтео да каже. Да ли да се све тајне дуговечности налазе у природи и нама самима?

Када су га питали који је његов рецепт за дуговечност рекао је:

– Нека вам срце буде мирно, седите као корњача, ходајте усправно као пингвин и спавајте као пас.

Ли је овима мислио управо на одржавање мира и равнотеже у уму, на редовно вежбање техника дисања и коришћење биљака које наш организам чине здравијим и издржљивијим.

Телеграф

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*