Црна Гора: Хапсити све који се не куну у Монтенегро!

0

Да се у Црној Гори уводи фашизам не на мала, већ на велика врата најбоље потврђују закључци усвојени на скупу Црногорског покрета у Подгорици.

У том документу се наводи да су „окосница ове земље Црногорци“ и сходно томе захтијева да се све подреди афирмацији „црногорских националних интереса“.

Зато се од државне власти тражи да: „на Јавном сервису и свим другим јавним електронским медијима, уведу научни, културни и политички програми који снаже црногорски државни и национални идентитет; да се из црногорских јавних медија уклоне садржаји који промовишу интересе страних држава и нација, који су опречни нашим државним интересима; да се црногорски језик, његова јотована варијанта, уведе у равноправну употребу у државној администрацији, на цијелом државном простору, и на свим јавним електронским медијима и у јавним писаним публикацијама“.

Црногорски покрет је отишао корак даље па тако тражи и да се „сва јавна и приватна лица, политичке партије, невладине организације, вјерске, културне и научне институције које угрожавају црногорски национални интегритет и државни суверенитет подвргну законским санкцијама, и забрани им се, или ограничи ђеловање, у мјери која не угрожава уставни поредак, ред и мир“.

Такође, захтијева се и да „сви високи и нижи државни дужносници и службеници у администрацији, образовним и уопште државним институцијама, буду санкционисани за сваки акт непоштовања државе, њених симбола и уставног поретка“.

Рудовићу пријетили батинама, јер је критиковао власт
Црногорски покрет усвојио и Декларацију о потреби утемељења синхронизоване културне, вјерске, језичке, образовне и научне политике Црне Горе.

Скупу су, како преносе медији, присуствовали представници политичких партија црногорске оријентације, научни радници, представници медија и привреде.

На скупу се десио инцидент када је група присутних извиждала потпредсједника УРА-е Неђељка Рудовића, а пријећено му је и батинама, када је критиковао актуелну власт, наводећи да је Црна Гора далеко од демократских стандарда.

 

 

ИН4С

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*