„Црна Гора је слаба, подељена и за Хрватску потпуно неважна. Могло је да прође и без представника у Kнину“

0

„Питање је да ли је неко хотимично или неспретно одлучио досолити со на рану браћи Србима”, каже Жарко Пуховски

Влада Црне Горе није требало да пошаље представника на обележавање годишњице војне операције “Олуја”, јер мора бити опрезна због унутрашњих подела у друштву, поручио је Жарко Пуховски за подгоричке Вијести.

Војни аташе Црне Горе у Хрватској Иван Машуловић присуствовао је 23. годишњици “Олује”, што је део политичких партија и цивилног сектора оценио непримереним.

Пуховски сматра да је званична Подгорица морала да буде опрезнија од других “јер је мала и слаба, али и унутрашње подељена”.

“Мени се чини да се у тој ситуацији треба чувати било каквих потеза који могу провоцирати неку од страна. Ја не мислим да би некога провоцирало да црногорски аташе није био на тој свечаности, а очито је провоцирало многе то што је био. Према томе, то је требало избећи… Питање је да ли је неко хотимично или неспретно одлучио досолити со на рану браћи Србима”, казао је Пуховски, истичући да Машуловићево присуство на прослави у Kнину нема никакву улогу за односе између Хрватске и Црне Горе.

“Да будемо сасвим отворени – Црна Гора нема никакву важност за Хрватску. Она на Црну Гору гледа као старији брат на млађег брата који је био мало злочест па се сад поправио. Црна Гора није тема у Хрватској, чак, ни кад се ради о веома озбиљним проблемима у Црној Гори. Не верујем да више од хиљаду људи зна за име било којег црногорског политичара осим Ђукановића и можда Вујановића”.

 

nedeljnik

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*