ЦРНА ГОРА: „Нисмо издали Србију, Косово је држава“

0

Одлука Црне Горе да пошаље два официра у мисију КФОР на Косову је исправна и једина могућа, казао је министар одбране Предраг Бошковић за Радио Црне Горе.

Он је саопштио да је та одлука донесена из прагматичних разлога у циљу доприноса регионалној безбедности, преноси Данас.

„Црна Гора није издала Косово, јер Косово није део Црне Горе већ самостална држава, Црна Гора није издала Србију, јер Црна Гора није део Србије да би могла да изда Србију“, поручио је Бошковић, за Радио ЦГ.

Изјаву министра Вулина, који је казао да одлука Црне Горе о слању војника на Косово није пријатељска, Бошковић је оценио као “емотивну и личну”.

Бошковић је подсетио да је председник Србије Александар Вучић рекао да је КФОР највећи гарант стабилности и безбедности српске заједнице на Косову.

„Не видим како би онда одлука Црне Горе могла бити против тога ако је комплетна мисија у циљу очувања српске заједнице на Косову“, поручио је Бошковић.

Бошковић је уочи НАТО самита, који ће бити одржан у Бриселу 11. и 12. јула, на којем ће Црна Гора први пут учествовати као пуноправна чланица, казао да ће неке од тема тог скупа бити нова командна структура НАТО, интеграције НАТО снага, издвајања за одбрану…

Бошковић је поновио да чланство у Алијанси Црну Гору годишње кошта 450.000 евра.

danas

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*