Црна Гора: „Операција Луксембург“ (ВИДЕО)

0

Парламентарни избори у Црној Гори били су све само не фер и демократски. Ови избори представљају преседан у историји демократије. Њих су обиљежиле бројне неправилности, забиљежене су видне злоупотребе, као и најтежи облици кршења закона. Ту је такође и „државни удар“ у режији Демократске партије социјалиста и служби безбједности који ће ући и анале по веома лошој режији и још горем сценарију.

Најдрастичнији и најбруталнији примјер кршења закона је свакако куповина живих људи односно гласова у корист партије Мила Ђукановића која је откривена у Бару.

Наиме, портал ИН4С је објавио на дан избора (16.10.2016.) видео снимке на којима се види како стотине формално уписаних гласача из Луксембурга, Њемачке, Швајцарске, Италије, Холандије и Данске, чека у редовима испред барског ДПС-а исплату од по 250 до 400 евра (зависно од цијене авионске карте и удаљености држава у којима црногорски исељеници живе и раде) за глас.

Тврдње предсједника ДПС-а Мила Ђукановића да су приче о куповини бирача из иностранства „бесмислице“, више него увјерљиво демантовала су признања више од педесет купљених људи који су снимљени у просторијама Демократског фронта у Бару, гдје су их испитивали челници и активисти тог политичког савеза.

Наиме  канцеларије Демократског Фронта и ДПС-а у Бару се налазе у истој згради, једна уз другу, при чему је просторија ДФ-а испред ДПС-ове. Довитљиви фронтовци, дошли су на брилијантну идеју након што су од извора из ДПС-а добили информацију о масовном доласку исељеника у барски ДПС ради преузимања обећаног им новца.Они су сачекивали „госте“ испред зграде у којој су смјештене политичке партије, а затим их доводили до својих просторија, гдје је настао највећи број снимака које је портал ИН4С већ објавио. На снимцима се види и чује како купљени исељеници  потврђују да су добили инструкције да подигну новац у просторијама ДПС-а, и да су те активности договарана преко секретарице у ДПС-у по имену Ана (Милојевић, прим ред.).

Запосленима у ДФ-у који су симулирали челнике локалног ДПС-а неки од бирача из иностранства показивали су и фотографисане гласачке листиће са заокруженим бројем 6 (редни број под којим је био ДПС), као потврду обављеног посла за који је постигнут договор. Након што су испитивани у канцеларијама ДФ-а, купљени бирачи упућивани су у стварну канцеларију ДПС-а, гдје су и подизали новац. У вријеме трајања исплате у канцеларији ОО ДПС- а Бар, поред локалних функционера ДПС-а био је и министар одрживог развоја Бранимир Гвозденовић, због чега је ДФ предложио да се испита да ли је управо он донио новац. Процјене су да је само у Бару гласало преко хиљаду бирача из западних земаља, којима је, према сазнањима ИН4С-а, исплаћено око 310. 000 евра.

ДФ Бар је овим поводом поднио кривичну пријаву против Н.Н лица из ДПС-а Бар, уз достављање конкретних доказа.

Исти снимци, сублимирани у један видео запис, нашли су се у документарном филму који је објавио портал ИН4С под називом Операција Луксембруг. 

Препоручујемо вам да погледате!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*