Црна Гора: „Све из Србије нам је мрско“

0

Посланик Демократског фронта у Скупштини Црне Горе, Бранка Бошњак, говорила је данас у парламенту о томе да се, како је рекла, „најмање још једна Црна Гора налази у расејању, односно ван граница Црне Горе“.

„Оно што је мени засметало јесте у коментарима где се пребројавамо и кажемо дијаспора у Америци, Аргентини, а врло ми је симптоматично било што се за нашу суседу државу Србију каже да има 38500 хиљада наших људи који живе тамо.

Свако ко је реалан и нормалан зна да их има сигурно има и до 2 милиона.“, нагласила је Бошњак и додала:

„Е, сада се поставља питање због чега у неким државама их питате да се изјасне и ако се изјашњавају као Црногорци, онда их водите као нашу дијаспору, а ако се не изјасне као Црногорци, него се изјашњавају као Срби, али су пореклом из Црне Горе, ви то не евидентирате. Мислим да нико од ових Бошњака у Луксембургу се сигурно не изјашњава као Црногорци, него сигурно као Бошњаци. Такође мислим да рођаци колеге Шкреље такође се изјашњавају као Албанци. Значи да ви дијаспору покушавате да дијелите као што је све овде и подељено“.

Она је нагласила да сада постоји „пожељна“ и „непожељна“ дијаспора и да то није коректно. Такође је нагласила да постоје и они који манипулишу са двојним држављанство.

„Хрвати из Црне Горе, већина њих има двојно држављанство и нико им не поставља питање. Чак су неки и јавно признали, а нијесу остали без пасоша, док ови који су у Србији, а сад је нешто завладао такав неки тренд „све што је из Србије нама је мрско“ па макар и наши људи који су тамо пошли“, истакла је Бошњак.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*