Црна Гора: Све је исто само њега нема!

1

На вечерас одржаној сједници предсједништва Демократске партије социјалиста Црне Горе , којом је предсједавао предсједник Мило Ђукановић, донесена је одлука да се Главном одбору те партије предложи замјеник предсједника ДПС-а Душко Марковић као кандидат за мандатара за састав нове Владе Црне Горе.

Како је саопштено из те партије констатовано је да су обављене све припреме за сјутрашњу сједницу Главног одбора ДПС-а.

„На којој ће бити анализирани резултати које је Партија остварила на парламентарним изборима одржаним 16. октобра. Такође, утврђена је и динамика постизборних активности и преговора са природним коалиционим партнерима ДПС-а, који треба да доведу до што бржег формирања нове црногоске Владе“, наводи се у саопштењу.

Мандат за састав Владе даје предсједник државе Филип Вујановић.

КО ЈЕ ЗАПРАВО ДУШКО МАРКОВИЋ?

Марковић је широј јавности постао познат када је 2005. године именован за директора Агенције за националну безбедност.

Рођен је 6. јула 1958. у Мојковцу. Дипломирао на Правном факултету у Крагујевцу, 1983. године, после чега се запослио у правној служби Рудника “Брсково”, у Мојковцу. Године 1986. именован је за секретара Скупштине Општине Мојковац, а на овој функцији био је до 1989. године, када је постао председник Скупштине Општине Мојковац.

„ДЕСНА РУКА МИЛА ЂУКАНОВИЋА“

Од 1991. до 1998. био је генерални секретар Владе Црне Горе, а до 1998. такође и посланик у Скупштини Црне Горе. Од тада, до 2005. године обављао је најповерљивије послове као главни „безбедњак“ и координатор свих тајних служби. Између осталог и функцију помоћника министра унутрашњих послова за службу Државне безбедности.

Од 2005. до 2010. био је директор Агенције за националну безбедност, а 2010. је именован за министра без портфеља у Влади Црне Горе. Од тада је био потпредседник Владе за политички систем, унутрашњу и спољну политику и министар правде, а од марта 2012. и министар за људска и мањинска права.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*