Црнобрња: Служење војног рока би отерало младе из земље

0

Прави се парада од два мига и онда се могући кораци испипавају“, изјавио је редитељ Станко Црнобрња у Новом дану

Редитељ Станко Црнобрња сматра да идеју поновног увођења војног рока не треба олако одбацити, али да би, уколико би сада до тога дошло, то још више отерало младе људе из земље.

„У моје време се говорило ‘Армија је школа живота’, и то је тада заиста била истина. Међутим, у данашње време, ова прича је одраз трке у наоружању, нарочито између Србије и Хрватске…Прави се парада од два мига и онда се могући кораци испипавају“, изјавио је Црнобрња у Новом дану на Н1.

Додаје да тренутно млади људи нису спремни на „ту врсту дисциплине, нити спознају разлоге због којих би уопште требало да служе држави“, али да ту тему не треба олако одбацивати, јер постоје различити начини служење војног рока и треба их, како каже, анализирати, испитати плусеве и минусеве.

„Ту постоје две ствари – једна јесте та млади људи у неком систему дисциплине и организације живота и редовности и науче доста ствари и то није ствар коју треба одбацивати олако. С друге стране, то ће бити потез који ће још много људи да отера из Србије“, каже редитељ

Он каже да армија као потрошач може да покрене привреду.

„Ми смо рецимо, добијали еурокрем за ужину…треба и са те стране погледати, неко може да добије веће послове за армију“, каже Црнобрња.

Међутим, истиче да постоји и она друга страна, а то је да може доћи до разних злоупотреба.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*