Црногорци се плаше да ће их Путин уништити: Грађани ће платити цену свађе Ђукановића са Москвом!

0

Обрт у односима између Црне Горе и Русије је очекиван, јер су од самог почетка нетранспарентни у политичком, економском и партијском смислу, а превладавао је лични интерес. Због тога грађани имају страх од расплета односа између Русије и Црне Горе, сматра аналитичар геополитике Благоје Граховац.

– Наравно, како је време одмицало, Црна Гора је требало да води политику онако како су њени званичници говорили, европске и евроатлантске интеграције, у складу са тим владавина права и демократија, и логично је да су се њихови лични интереси сукобили са државном политичком путањом – каже Граховац за подгоричке Вијести.

Руски тајкуни који су, према његовим речима, увек били у функцији политике Руске федерације везали су званичнике Црне Горе за себе и своје личне интересе, односно њихове међусобне личне интересе и морало је доћи до лома у тим односима.

– Зато данас имамо бурне реакције у односима између Црне Горе и Русије – казао је Граховац.

Он сматра да је дошло до тога да грађани имају страх од расплета односа између Русије и Црне Горе.

– Све у свему, резултат је да је ова власт више пута варала, обмањивала, чак и то да се први пут у историји нека власт потроши и у својим сопственим лажима – навео је овај аналитичар.

Оценио је да грађани плаћају цену свега, и да се ствара психоза ризичног сукоба између Русије и Црне Горе.

– Црногорски званичници који су били у све то упетљани имају лични страх. Имају и политички страх од центара моћи на западу којима су се удварали, због њиховог политичког преживљавања. Политичари да ће морати да плате цену коју су у суштини заслужили од стране руских тајкуна и руске политике – навео је Граховац.

Одговорност за решење политичке кризе у Црној Гори није на опозицији, већ на актуелној измишљеној парламентарној већини која је узурпирала парламент.

 

 

 Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*