ЦРНОГОРЦИ СРПKИЊИ ПРЕТЕ С ПЕТ ГОДИНА ЗАТВОРА: Тужилаштво подигло оптужницу против Саре Видак!

0

Сара Видак се већ неколико дана налази у притворској јединици затвора у Спужу

Основно државно тужилаштво у Kотору подигло оптужницу против држављанке Србије Саре Видак (20) из Београда, која се терети за напад на судију прекршајног суда у Kотору Јелену Станишиц за време вршења службене дужности, пишу подгоричке Дневне новине, преносе црногорски медији.

Позивајући се на незваницна сазнања, овај подгорички дневник пише, да је Сара Видак оптужена за „напад на службено лице у вршењу службене дужности“ за које је, како се наводи, запрећена казна затвора од три месеца до пет година.

Сара Видак се већ неколико дана налази у притворској јединици затвора у Спужу након што је судија Прекршајног суда у Kотору Јелена Станишић оптужила Видакову за вербални и физички напад, док је друга страна тврдила супрутно.

До инцидента је, како су раније пренели медији, дошло је након што је судија Станишић изрекла прекршајну казну момку Саре Видак.

Инцидент, међутим, није могао бити забележен камером, јер оне у которском суду не постоје, саопштио је адвокат судије Станишић.

– С обзиром да јавност има право на потпуне и истините информације, треба реци да је теза о постојању видео снимка предметног догадаја манипулација јавним мњењем, јер је познато да Суд за прекршаје у Kотору никад није имао било коју врсту заштите, како физицке тако и техницке у виду видео надзора, а которски Основни суд има само физицку заштиту у виду обезбедења – рекла је Дијана Kнежевиц, адвокатица судије Станишиц.

Иначе, породица Видак је поднела и захтев за Сарино пуштање из притвора уз кауцију, а одлука о томе још није донета.

 

ало

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*