CRNOGORCI SRPKINJI PRETE S PET GODINA ZATVORA: Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Sare Vidak!

0

Sara Vidak se već nekoliko dana nalazi u pritvorskoj jedinici zatvora u Spužu

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru podiglo optužnicu protiv državljanke Srbije Sare Vidak (20) iz Beograda, koja se tereti za napad na sudiju prekršajnog suda u Kotoru Jelenu Stanišic za vreme vršenja službene dužnosti, pišu podgoričke Dnevne novine, prenose crnogorski mediji.

Pozivajući se na nezvanicna saznanja, ovaj podgorički dnevnik piše, da je Sara Vidak optužena za „napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“ za koje je, kako se navodi, zaprećena kazna zatvora od tri meseca do pet godina.

Sara Vidak se već nekoliko dana nalazi u pritvorskoj jedinici zatvora u Spužu nakon što je sudija Prekršajnog suda u Kotoru Jelena Stanišić optužila Vidakovu za verbalni i fizički napad, dok je druga strana tvrdila suprutno.

Do incidenta je, kako su ranije preneli mediji, došlo je nakon što je sudija Stanišić izrekla prekršajnu kaznu momku Sare Vidak.

Incident, međutim, nije mogao biti zabeležen kamerom, jer one u kotorskom sudu ne postoje, saopštio je advokat sudije Stanišić.

– S obzirom da javnost ima pravo na potpune i istinite informacije, treba reci da je teza o postojanju video snimka predmetnog dogadaja manipulacija javnim mnjenjem, jer je poznato da Sud za prekršaje u Kotoru nikad nije imao bilo koju vrstu zaštite, kako fizicke tako i tehnicke u vidu video nadzora, a kotorski Osnovni sud ima samo fizicku zaštitu u vidu obezbedenja – rekla je Dijana Kneževic, advokatica sudije Stanišic.

Inače, porodica Vidak je podnela i zahtev za Sarino puštanje iz pritvora uz kauciju, a odluka o tome još nije doneta.

 

alo

 

POSTAVI ODGOVOR

*