Црногорска полиција забранили да се служи литургија СПЦ!

0

Управа полиције Црне Горе и ове године је најпре забранила, а потом и онемогућила свештенству и верном народу да одслуже службу Божију на празник Преображења Господњег у Цркви посвећеној овом светом празнику на Ивановим Коритима подно Ловћена, саопштила је данас Митрополија црногорско-приморска.

„Јаке полицијске снаге су од ране преображењске зоре биле распоређене око Цркве Преображења на Ивановим Коритима тако да свештенство и верни народ на челу са протопрезвитером-ставрофором Обреном Јовановићем и председником Црквене општине Цетиње Рајком Радусиновићем није могло да уђе у свети храм ради служења свете литургије“, истиче се у саопштењу.

„Управа полиције је и ове године, без обзира на пресуду Управног суда, донела идентично незаконито решење којим је грубо атаковала не само на достојанство Цркве Божије, него и на право на слободу вероисповести као једно од темељних људских права“, додаје се у саопштењу.

Из Митрополије додају да су „острашћени идеолошко-племенски јуриши на Светињу, као и незаконити акти Управе полиције, изазвали велики гнев међу православним верницима“.

Вести онлајн

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*