Црногорска војска спречила да се у касарнама ОДА ПОШТА ЖРТВАМА НАТО АГРЕСИЈЕ

0

Војници касарне „Милован Шарановић“ у Даниловграду нису дозволили месном пароху Жељку Чалићу, представницима Црквне општине и Удружења „Бијели Павле“ да запале свеће и положе венац на место на коме је пре две деценије у НАТО бомбардовању живот изгубио војник Саша Стајић.

Војник, који је затворио капију пред окупљенима, није образложио због чега не могу да уђу у касарну, преносе подгоричке „Вијести“ и наводе да је Стајићевим родитељима дозвољено да положе цвеће на место на коме је млади Београђанин изгубио живот.

Саша Стајић, који је имао 19 година, погинуо је 24. марта 1999. приликом бомбардовања касарне у Даниловграду, где је служио редовни војни рок, и сматра се да је он прва жртва НАТО агресије на СР Југославију.

Полагање венаца и цвећа није дозвољено ни у подгоричкој касарни „Маслине“, саопштио је Демократски фронт.
Kако се наводи, делегације Нове српске демократије, родитељи погинулих, војни ветерани, борци са Kошара, покушали су да уђу у касарну да положе цвеће, али им то није омогућено, а ДФ је за то окривио „црногорски режим“.

– Делегацији Нове српске демократије, родитељима погинулих, војним ветеранима, борцима са Kошара није дозвољено да положе венац на споменик жртвама који се налази унутар касарне у ‘Маслинама’, а која је сада окићена заставом злочиначког НАТО савеза – саопштили су из ДФ.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*