CRNOGORSKI MINISTAR ODBRANE: Naša vojska najbogatija u regionu

0

Crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković tvrdi da je Vojska Crne Gore „najbogatija“ od svih armija država regiona, odnosno da su pripadnici crnogorske vojske najbolje plaćeni kada je region u pitanju.

Odgovarajući na pitanje Strahinje Bulajića iz opozicionog Demokratskog fronta da li će dio novca od prodaje vojne imovine biti usmjeren na poboljšanje standarda vojnika „najsiromašnije vojske“ u regionu, Bošković je rekao da nije tačna konstatacija da je crnogorska vojska najsiromašnija.

Bošković smatra i da Bulajić takve tvrdnje iznosi iz političkih razloga.

Ministar je saopštio da prosječna zarada zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore iznosi 554,96 evra, dok je prosječna zarada vojnih lica u Crnoj Gori 571,92 evra.

„Pošto vi tvrdite da je to najsiromašnija armija u regionu, da vam kažem podatke da je u Srbiji prosječna plata 350 evra, u BiH oko 450 evra, a u Makedoniji oko 417 evra. Dakle, Vojska Crne Gore nije najsiromašnija, nego najbogatija kad je region u pitanju“, tvrdi Bošković.

Ministar je kazao da Crna Gora ima vojsku na koju može da bude ponosna i koja je sposobna da odgovori i najvećim izazovima.

Bulajić mu je odgovorio da prvi put čuje da se siromašnost armije postavlja u istu ravan sa primanjima određenih starješina, prenijela je RTCG.

 

 

 

 Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

*