Црногорски покрет поднео је кривичну пријаву против митрополита Амфилохија

0

Црногорски покрет поднео је кривичну пријаву против митрополита црногорско-приморског Амфилохија Радовића због, како наводе, изазивања националне, расне и верске мржње.

У пријави се наводи да је митрополит Амфилохије својим изјавама на литургијама у Црмници и Цетињском манастиру, 17, 19. и 21. септембра, починио кривично дело, пренела је Телевизија Црне Горе.

„Радовић је починио кривично дело повреде угледа народа, мањинских народа и других мањинских заједница јер је, повезујући Црногорце са воловима, који су синоним за малоумност и менталну заосталост, намерно нарушио углед националног имена Црногорац“, наводи се у пријави.

Истовремено је, како се истиче, Црногорце католичке и исламске вероисповести, као и атеисте, изложио увредама зато што нису крштени и миропомазани.

Изјавом у вези са враћањем крста на подгоричкој Сат-кули увредио је муслимане и турску државу, с намером да посеје семе раздора између подгоричких муслимана и православаца, чиме је починио још једно кривично дело изазивања националне, расне и верске мржње, поручују из Црногорског покрета.

Наводе и да митрополит Амфилохије то не чини први пут, јер је раније против грађанина Риста Радовића већ покретан поступак због говора мржње и изазивања националне нетрпељивости.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*