Crnogorsko državljanstvo šefu kriminalnog klana

0

Teljman Ismailov, nekadašnji vlasnik Čerkizovske pijace, smještene tik uz poznati moskovski hotelski kompleks Izmailovo, dobio je nedavno crnogorsko državljanstvo, navodi portal MK.RU.

Za Teljmanom Ismailovim, rođenim prije 62 godine u Azerbejdžanu, već neko vrijeme na snazi je međunarodna potjernica, zbog optužbi za organizaciju likvidacije 8-oro lica, koja su mu smetala prilikom preuzimanja Čerkizovske pijace. Njegova braća su takođe osumnjičena za pripadnost kriminalnom klanu koji on predvodi – Vagif Ismailov je u bjekstvu, a Rafik je na odsluženju 13-togodišnje zatvorske kazne u Rusiji.

Portal MK.RU takođe navodi da će crnogorsko državljanstvo dodatno otežati privođenje pravdi Teljmana Ismailova.

Povodom vijesti da je Ismailov dobio crnogorsko državljanstvo oglasio se i njegov advokat koji je rekao da ne raspolaže tom informacijom, te je potvrdio da se njegov klijent nije odrekao ruskog državljanstva.

Ne mogu da prokomentarišem tu vijest, nemam tu informaciju. Bilo kako bilo, on je i dalje državljanin Ruske Federacije, a prema zakonodavstvu, on ima pravo da dobije i državljanstvo neke druge zemlje“, rekao je Ismailovljev advokat, prenio je Sputnjik.

Sputnik

POSTAVI ODGOVOR

*