Цуцић: По парковима у Србији борави 1300 миграната

0

Републички комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић каже да је тренутно у камповима смештено 5.200 миграната, а да је у парковима око 1.300 њих и додао да је до пре две недеље у Мађарску месечно улазило око 810 миграната, док сада улази око 400.

– Велики број миграната је ван кампова. Чињеница да су то момци који су више пута пробали да пређу границу, али су враћени јер не долазе из земаља погођених ратом, већ су то економски мигранти – рекао је Цуцић гостујући на РТС-у.

Он је додао да се и даље велики број миграната налази у парковима, ван кампова и да су подржани од међунариодних и домаћин НВО.

– Сваки наш центар је отворен, ми нећемо силом водити мигранте. Спремни смо за разговор, али мора да се престане са било којом врстом помоћи у граду – нагласио је он.

Упитан да ли је присуство здружених снага полиције из Мађарске, Чешке и Словеније са полицијом из Србије на граници са Бугарском смањило број кријумчара, он је рекао да су здружене снаге српске полиције и војске дале озбиљне резуилтате.

– Од половине године драстично је смањен број кријумчара. Ми смо земља која има највише провођења и највише покренутих оптужница против кријумчара. Српско-Бугарска и Бугарско-Турска граница је простор где треба Европу одбранити од неконтролисаног прилива – нагласио је Цуцић.

 

 

Тањуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*