Cucić: Po parkovima u Srbiji boravi 1300 migranata

0

Republički komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić kaže da je trenutno u kampovima smešteno 5.200 migranata, a da je u parkovima oko 1.300 njih i dodao da je do pre dve nedelje u Mađarsku mesečno ulazilo oko 810 migranata, dok sada ulazi oko 400.

– Veliki broj migranata je van kampova. Činjenica da su to momci koji su više puta probali da pređu granicu, ali su vraćeni jer ne dolaze iz zemalja pogođenih ratom, već su to ekonomski migranti – rekao je Cucić gostujući na RTS-u.

On je dodao da se i dalje veliki broj migranata nalazi u parkovima, van kampova i da su podržani od međunariodnih i domaćin NVO.

– Svaki naš centar je otvoren, mi nećemo silom voditi migrante. Spremni smo za razgovor, ali mora da se prestane sa bilo kojom vrstom pomoći u gradu – naglasio je on.

Upitan da li je prisustvo združenih snaga policije iz Mađarske, Češke i Slovenije sa policijom iz Srbije na granici sa Bugarskom smanjilo broj krijumčara, on je rekao da su združene snage srpske policije i vojske dale ozbiljne rezuiltate.

– Od polovine godine drastično je smanjen broj krijumčara. Mi smo zemlja koja ima najviše provođenja i najviše pokrenutih optužnica protiv krijumčara. Srpsko-Bugarska i Bugarsko-Turska granica je prostor gde treba Evropu odbraniti od nekontrolisanog priliva – naglasio je Cucić.

 

 

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

*