„Чупач гркљана“ побегао од новинара после саслужања у Тужилаштву у Суботици

0

У Основном јавном тужилаштву у Суботици данас су саслушани градоначелник Суботице Богдан Лабан, директор јавног предузећа за управљање путевима Предраг Радивојевић и Спасоје Вујовић, у истражном поступку против Владимира Половине, а због угрожавања сигурности градоначелника.

Половина је Лабанов партијски колега (СНС), а градоначелник му је упутио бројне претње и увреде, о чему постоји и аудио снимак, након чега га је и тужио и то за кривично дело за које је запрећена казна затвора до годину дана.

Они након саслушања које је трајало око пет часова нису давали изјаве за новинаре. Лабан је из тужилаштва изашао на задњи излаз како би избегао новинаре који су га чекали за изјаву.

Kако сазнаје агенција Бета, на саслушању је било речи и аудио снимку, врло кратко и штуро, а тужилаштво треба да одлучи да ли ће се снимак изводити као доказ.

Након саслушања, Владимир Половина послао је саопштење у коме је навео да га је Лабан вређао и да му је претио, али да га је претукао Спасоје Вујовић, и да су му нанете лакше телесне повреде. Он није желео да коментарише судски поступак, јер је у току.

Градоначелник Суботице и функционер СНС-а Богдан Лабан потврдио је почетком недеље да је претио Владимиру Половини да ће му „ишчупати гркљан“, али је демантовао оптужбе да је тог човека и шамарао, и извинио се због „непримереног“ речника који је користио.

Иначе, јавност у Србији била је скандализована након појаве тог снимка на коме се чује како Лабан вређа и прети Половини, али и звуци који подсећају на шамарање.

Након тога Половина је претучен, али је на основу пријаве градоначелника задржан у притвору.

Инцидент се догодио у хотелу “Галерија” у Суботици, а повод је био лепљење плаката по граду “Богдане, Бог је љут” за шта је Лабан оптужио Половину, а овај није негирао

Иначе, како „Блиц“ незванично сазнаје сукоб између Богдана Лабана и професора Половине, члана СНС, датира од раније јер је наводно Половина централи странке у Београду слао писма у којима је наводио „шта се ради у Суботици“.

У аудио снимку се могу чути делови разговора из којих је јасно да је Лабан упознат да је Половина то радио.

Лабан каже да не бежи ни од једне изговрене речи и већ раније је рекао да јесте претио, али да није никога шамарао.

 

 

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*