„Čupač grkljana“ pobegao od novinara posle saslužanja u Tužilaštvu u Subotici

0

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici danas su saslušani gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, direktor javnog preduzeća za upravljanje putevima Predrag Radivojević i Spasoje Vujović, u istražnom postupku protiv Vladimira Polovine, a zbog ugrožavanja sigurnosti gradonačelnika.

Polovina je Labanov partijski kolega (SNS), a gradonačelnik mu je uputio brojne pretnje i uvrede, o čemu postoji i audio snimak, nakon čega ga je i tužio i to za krivično delo za koje je zaprećena kazna zatvora do godinu dana.

Oni nakon saslušanja koje je trajalo oko pet časova nisu davali izjave za novinare. Laban je iz tužilaštva izašao na zadnji izlaz kako bi izbegao novinare koji su ga čekali za izjavu.

Kako saznaje agencija Beta, na saslušanju je bilo reči i audio snimku, vrlo kratko i šturo, a tužilaštvo treba da odluči da li će se snimak izvoditi kao dokaz.

Nakon saslušanja, Vladimir Polovina poslao je saopštenje u kome je naveo da ga je Laban vređao i da mu je pretio, ali da ga je pretukao Spasoje Vujović, i da su mu nanete lakše telesne povrede. On nije želeo da komentariše sudski postupak, jer je u toku.

Gradonačelnik Subotice i funkcioner SNS-a Bogdan Laban potvrdio je početkom nedelje da je pretio Vladimiru Polovini da će mu „iščupati grkljan“, ali je demantovao optužbe da je tog čoveka i šamarao, i izvinio se zbog „neprimerenog“ rečnika koji je koristio.

Inače, javnost u Srbiji bila je skandalizovana nakon pojave tog snimka na kome se čuje kako Laban vređa i preti Polovini, ali i zvuci koji podsećaju na šamaranje.

Nakon toga Polovina je pretučen, ali je na osnovu prijave gradonačelnika zadržan u pritvoru.

Incident se dogodio u hotelu “Galerija” u Subotici, a povod je bio lepljenje plakata po gradu “Bogdane, Bog je ljut” za šta je Laban optužio Polovinu, a ovaj nije negirao

Inače, kako „Blic“ nezvanično saznaje sukob između Bogdana Labana i profesora Polovine, člana SNS, datira od ranije jer je navodno Polovina centrali stranke u Beogradu slao pisma u kojima je navodio „šta se radi u Subotici“.

U audio snimku se mogu čuti delovi razgovora iz kojih je jasno da je Laban upoznat da je Polovina to radio.

Laban kaže da ne beži ni od jedne izgovrene reči i već ranije je rekao da jeste pretio, ali da nije nikoga šamarao.

 

 

Beta

POSTAVI ODGOVOR

*