Чупић: Вероватно је дошло до расцепа у СНС

0

Професор Факултета политичких наука др Чедомир Чупић оценио је данас да је у Српској напредној странци (СНС) дошло до „раскола“, о чему сведочи то да нико од министара није присуствовао прослави Дана државности коју је организовао председник Србије Томислав Николић.

– То је нешто што човек не може да схвати. Чак ни министри из других партија као коалициони партнери нису дошли. То је у питању државни празник, независно ко је председник, то се одаје признање држави, јер је то Дан државности и то је нешто што говори да је настао велики раскол и да су велике несугласице, када се на такав начин бојкотује државни празник – рекао је Чупић агенцији Бета.

Он је рекао да је вероватно дошло до некаквог расцепа и да су прекршена нека обећања, а да је Николић на прослави наговестио да је у мандату био „понижен, нападан и да није имао никакву заштиту од своје партије“.

Чупић је оценио да, ако би Томислав Николић одлучио да се поново кандидује, то би значило да рачуна на подршку бирача.

– Питање је шта значи подршка партије, да ли то значи подршка Главног одбора, да ли је то подршка такозваних председништава и водећих људи у оквиру општинских одбора. То остаје знак питања. Ми не знамо шта мисли њихово чланство и симпатизери. Ако крене у изборе он рачуна на нешто што би му донело неке гласове, а то су бирачи и симпатизери – рекао је Чупић.
Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*