ЋУРИЋ: МИГРАНТИ СЕ НЕ МОГУ ЗАДРЖАВАТИ У ТРЕБИЊУ

0

Замјеник градоначелника Требиња Мирко Ћурић поручио је да овај град нема капацитете за смјештај миграната, истичући да још нису ријешени ни стамбени проблеми избјеглих и расљених из протеклог рата, а не да се збрињавају друга лица.

„Чињеница је да немамо капацитета и да се мигранти не могу овдје задржавати. Град Требиње је у процедури изградње зграде за смјештај расељених лица из протеклог рата, што значи да нисмо ријешили ни тај проблем, а не да стварамо нови“, истакао је Ћурић, додавши да се гради 30 станова, а имају више од 60 захтјева.

Он је рекао да је мигрантска криза озбиљан проблем и да му тако треба и приступати, те да „треба тражити заштиту државе, јер свако мора да ради свој дио посла“.

„Кроз Требиње свакодневно пролазе мигранти. Црвени крст им да храну, али то је једино што можемо учинити и то само приликом проласка кроз наш град“, навео је Ћурић.

„Вечерње новости“ пишу да се у Сарајеву појавила карта и распоред за смјештај 11.000 миграната у четири града Републике Српске – Бањалуци, Бијељини, Зворнику и Tребињу, те општинама Вишеград и Градишка.

„Све више се говори да постоји прећутни план Савјета министара да Република Српска прими 11.000 миграната, од којих би по 2.500 отишло у Бијељину и Tребиње, 2.000 у Зворник, по 1.500 у Бањалуку и Градишку, док би 1.000 миграната завршило у Вишеграду“, сазнају „Новости“ од извора блиских Савјету министара.

Срна

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*