Da li će Srbija prespavati novu tektonsku geopolitičku promenu?

0

Berni Sanders, Klintonov demokrata, retvituje globalistički medij Voks koji kaže kako u Mađarskoj vlast kontroliše gotovo sve medije, da su izbori „gotovo nemoguće nefer“ i da zloupotrebljavaju javne resurse. Pa hit! Sa druge strane, za američke demokrate, EU i sve globaliste, Srbija ide u dobrom pravcu.

Izgleda da kada te bankarski globalizam uzme za svog, onda ideš „u dobrom pravcu“. Slušaš MMF i Svetsku banku, predaš svoj monetarni suverenitet, uništiš sopstvenu privredu, predaš svoje resurse velikim svetskim korporacijama i možeš kog kuće da radiš šta god ti padne na pamet: nameštaš izbore, kontrolišeš medije, kradeš.

Ako se protivš ovome, onda si „meki“ fašista.

Činjenica je da su demokratija, sloboda medija, slobodni i fer izbori ugroženi svuda u svetu. Demokratiju najviše ugrožava bankarski globalizam. A ugrožavaju je i autokrate suverenisti u mnogim zemljama sveta. Bankarski globalizam je mnogo, mnogo veće zlo.

Zbunjeni levičari ne vide da podržavajući bankarski globalizam podržavaju veće zlo i da im najveći neprijatelj nisu desničari, već banke i njihove velike korporacije koje zaista uništavaju demokratiju. Ovo se tako jasno vidi sa pozicije centra.

Tragično je videti zbunjenog levičara koga su upregli bankarski globalisti kroz medije da veruje da mu je najveći neprijatelj desničar, jer na primer misli drugačije o migrantima. Bankarski globalisti podstiču vojne sukobe kao što je onaj u Siriji i uzrok su zla.

EU fanatici u Srbiji i na celom Balkanu, ali i mnogi desničari, ne vide da ne postoji više jedinstven zapad. Na vlasti na Zapadu u poslednjih 50 godina su bili globalisti koji su svet uređivali po meri banaka. Levičari kažu neoliberalizam. Zapad se menja. Jačaju suverenisti.

Srbija je prespavala prethodnu veliku geopolitičku promenu – pad Berlinskog zida. Platili smo ogromnu cenu neshavatanja vremena u kome živimo.

U svetu se dešava nova, tektonska geopolitička promena. Ljulja se bankarski globalizam. Srbija je ponovo na pogrešnoj strani.

U interesu Srbije je da padne bankarski globalizam (neoliberalizam). U interesu Srbije je da vodi suverenističku politiku i bude deo svetskog i evropskog suverenističkog pokreta koji obara bankarski globalizam. Da li će Srbija voditi ovakvu politiku zavisi od vašeg glasa.

*Napomena: Urednik portala je preneo deo orginalnog teksta (izostavljen je poslednji pasus sa dve rečenice). Ceo tekst možete videti ovde.
Autor: Saša Radulović, Predsednik Programskog saveta DJB i narodni poslanik

POSTAVI ODGOVOR

*