Да ли ће Тома поцепати СНС?

0

Уколико СНС и Aлександар Вучић не подрже Николића, што би изазвало невероватан потрес на политичкој сцени, питање је да ли ће Николић основати сопствену странку.

Српска напредна странка, од формирања владе, није се бавила председничким изборима, изјавила је потпредседница СНС Марија Обрадовић у интервјуу за “Политику”.

На питање ко ће бити кандидат СНС на председничким изборима, Обрадовић је рекла “нисмо уопште размишљали о председничким изборима, ни о каквим предлозима, нити о кампањи. Бавили смо се владом”.

Уколико СНС и Aлександар Вучић не подрже Николића, што би изазвало невероватан потрес на политичкој сцени, питање је да ли ће Николић основати сопствену странку.

Иначе, већ дуже време се спекулише да би Николић могао да поцепа СНС уколико би основао своју странку, јер је већи део напредњака и даље уз њега.

– Премијер Aлександар Вучић, ни формално, ни у неформалним разговорима са функционерима странке, није помињао реконструкцију тек формиране владе, како пишу медији, рекла је она.

Вучић је формирао тим за који мисли да може да уради оно што је зацртано у експозеу, али, како је рекла, “влада, као и парламент, жив организам који, уколико се укаже потреба, може да претрпи промене у интересу остваривања што бољих резултата”.

ДA ЛИ ЋЕ ГA ВУЧИЋ ПОДРЖAТИ? Николић креће у председничку кампању

Председник Србије Томислав Николић кандидоваће се за други мандат на месту шефа државе, пише “Блиц”, коме та информације није ни потврђена ни демантована у кабинету председника Републике.

Према наводима листа, Николић ће у званичну кампању за председничке изборе кренути у септембру и сигуран је у реизбор.

– Председник пажљиво планира сваки корак. Не верује у истраживања која се појављују у медијима. Сигуран је у реизбор, тврди неименовани извор.

Како се наводи, Николић се повукао из СНС оног момента када је победио на председничким изборима 2012, али “веза са страначком инфраструктуром никада није прекидана” и Николић “међу чланством ужива велико поверење”.

– Николић чврсто верује да ће га премијер и актуелни лидер напредњака Aлександар Вучић подржати. У том случају нема сумње да ће бити остварена убедљива победа, додаје извор.

Питање је да ли ће Вучић подржати Николића у председничкој кампању, будући да су односи између њих двојице затегнути још од 2012. године.

Такође, иако Вучић тврди да се неће кандидовати на председничким изборима, постоје озбиљне спекулације да ће погазити своје речи.

У том случају, како се нагађа, премијер би могао бити министар финансија Душан Вујовић. То био била копија система владавине Борис Тадића.

Вучић је више пута у јавности “бацио буву” да можда он неће бити премијер до краја мандата ове владе.

Блиц/Бета/Политика

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*