Да ли је купалиште било адекватно обезбеђено: Младић се утопио на златиборском купалишту!

0

Милан Станић (23) из Шљивовице страдао на затвореном купалишту у селу Мушвете. Три пута је скочио у воду и изашао. Четврти пут се није појавио на површини – говоре комшије из Шљивовице

Тело младића Милана Станића (23) са Златибора, који се у среду око 22 часа утопио на купалишту у планинском селу Мушвете, рониоци жандармерије пронашли су у четвртак пре подне, после вишечасовне претраге.

То је трагичан исход дружења неколицине младих људи који су током ноћи прескочили ограду иначе затвореног купалишта, после чега је Милан одлучио да скочи у воду, али из језера није изронио на површину.

Према досадашњим сазнањима, Милан је са групом од четворо – петоро пријатеља кобне ноћи боравио у Чајетини, после чега су одлучили да оду на купалиште и тамо проведу остатак вечери.

– Колико знамо, Милан је три пута скочио у воду, а када је исто урадио и четврти пут, више није изронио – говоре ужаснуте комшије Станића.

 

Другови су покушали да нађу Милана, али у томе, по мрклом мраку нису успели. Затим су позвали полицију, на терен је изашла и спасилачка екипа ужичке ватрогасне бригаде, али спаса није било. Ноћна потрага у којој су поред полиције и ватрогасаца учествовали и Миланови пријатељи, није дала резултата. Тело је пронађено тек у четвртак, када су и рониоци жандармерије стигли у златиборско село Мушвете.

Зна се и то да је купалиште обезбеђено рампом и заштитном оградом и да није радило, па су светла око вештачког језерцета била погашена.

– Ово купалиште Општина Чајетина даје под закуп, али ове године оно уопште није радило због лошег времена и немогућности да се уради санација због великог дотока воде. Дубина воде је око 2.5 метра и језерце је услед временских прилика пуно – објаснио је Зоран Удовичић, председник Месне заједнице.

Страдали младић рођен 1995. године живео је са мајком, млађом сестром и баком у златиборском селу Шљивовица.

– Породица је одувек живела веома скромно, тешко су спајали крај с крајем, а Милан је остао без оца док је још био беба. Ово је још једна велика трагедија, јер је живот био пред њим – додају мештани Шљивовице, потресени ужасним догађајем.

Биве јавно тужилаштво у Ужицу је наложило обдукцију тела стрдалог младића.

новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*