Da li je kupalište bilo adekvatno obezbeđeno: Mladić se utopio na zlatiborskom kupalištu!

0

Milan Stanić (23) iz Šljivovice stradao na zatvorenom kupalištu u selu Mušvete. Tri puta je skočio u vodu i izašao. Četvrti put se nije pojavio na površini – govore komšije iz Šljivovice

Telo mladića Milana Stanića (23) sa Zlatibora, koji se u sredu oko 22 časa utopio na kupalištu u planinskom selu Mušvete, ronioci žandarmerije pronašli su u četvrtak pre podne, posle višečasovne pretrage.

To je tragičan ishod druženja nekolicine mladih ljudi koji su tokom noći preskočili ogradu inače zatvorenog kupališta, posle čega je Milan odlučio da skoči u vodu, ali iz jezera nije izronio na površinu.

Prema dosadašnjim saznanjima, Milan je sa grupom od četvoro – petoro prijatelja kobne noći boravio u Čajetini, posle čega su odlučili da odu na kupalište i tamo provedu ostatak večeri.

– Koliko znamo, Milan je tri puta skočio u vodu, a kada je isto uradio i četvrti put, više nije izronio – govore užasnute komšije Stanića.

 

Drugovi su pokušali da nađu Milana, ali u tome, po mrklom mraku nisu uspeli. Zatim su pozvali policiju, na teren je izašla i spasilačka ekipa užičke vatrogasne brigade, ali spasa nije bilo. Noćna potraga u kojoj su pored policije i vatrogasaca učestvovali i Milanovi prijatelji, nije dala rezultata. Telo je pronađeno tek u četvrtak, kada su i ronioci žandarmerije stigli u zlatiborsko selo Mušvete.

Zna se i to da je kupalište obezbeđeno rampom i zaštitnom ogradom i da nije radilo, pa su svetla oko veštačkog jezerceta bila pogašena.

– Ovo kupalište Opština Čajetina daje pod zakup, ali ove godine ono uopšte nije radilo zbog lošeg vremena i nemogućnosti da se uradi sanacija zbog velikog dotoka vode. Dubina vode je oko 2.5 metra i jezerce je usled vremenskih prilika puno – objasnio je Zoran Udovičić, predsednik Mesne zajednice.

Stradali mladić rođen 1995. godine živeo je sa majkom, mlađom sestrom i bakom u zlatiborskom selu Šljivovica.

– Porodica je oduvek živela veoma skromno, teško su spajali kraj s krajem, a Milan je ostao bez oca dok je još bio beba. Ovo je još jedna velika tragedija, jer je život bio pred njim – dodaju meštani Šljivovice, potreseni užasnim događajem.

Bive javno tužilaštvo u Užicu je naložilo obdukciju tela strdalog mladića.

novosti

POSTAVI ODGOVOR

*