Da li Nikolić osniva novu stranku sa Vukom Jeremićem?!

0

Najavom kandidature za predsednika Srbije, Tomislav Nikolić je uzdrmao srpsku javnost ali i značajno uticao na tok predsedničkih izbora u Srbiji.

Po procenama stručnjaka Nikolić ne može uzeti na izborima više od nekoliko procenata glasova biračkog tela, ali upravo na taj način otvara mogućnost drugog kruga predsedničkih izbora između dva najjača kandidata Vuka Jeremića i Aleksandra Vučića.

Drugi krug izbora je potencijalna opasnost za SNS i predsedničkog kandidata Aleksandra VUčića, jer praktično uvek predstavlja plebiscitarno izjašnjavanje glasača između dva najjača kandidata.

U toku su pregovori Jeremića i Nikolića oko osnivanja zajedničke stranke. Jeremić je već privukao određeni broj birača nekadašnjih glasača SNS-a svojom patriotskom retorikom, no računa da bi udruživanjem sa Nikolićem mogao povećati procenat glasača sa nacionalnim stavovima.

Da li će potezi koje trenutno zajedno vuku Jeremić i Nikolić zaista ugroziti SNS i dovesti do raspada ove stranke te umanjiti mogućnost Vučića da pobedi na predsedničkim izborima ili će se ova koalicija Nikolić-Jeremić pokazati kao promašena, videće se na narednim izborima.

 

 

Vidovdan

POSTAVI ODGOVOR

*