Da li Vacić stoji iza Nacionalne avangarde?

0

Američka TV N1 postavlja pitanje ko stoji iza NVO Nacionalna avangarda.

Autorka teksta na TV N1 Jelena Zorić navodi da je Konferencija „Ka bezbednijoj Srbiji“, koja je prošle nedelje održana u centru Beograda, zainteresovala je javnost pošto je na njoj učestvovao čitav državni vrh, koji se odazvao na poziv javnosti malo poznate organizacije Nacionalna avangarda.

– Ono što je retko kojoj nevladinoj organizaciji pošlo za rukom – uspelo je malo poznatoj Nacionalnoj avangardi – da na jednom mestu okupi predsednika Srbije, premijerku, ministra odbrane, predstavnike Bezbednosno-informativne agencije.- stoji u tekstu Jelene Zorić.

Jelena Zorić definiše Nacionalnu avangardu kao  ekstremno-desničarsku grupu. Te je dovodi u vezu sa Mišom Vacićem na osnovu fotografija na kojima članovi Nacionalne avangarde prisustvuju osnivačkom kongresu „Srpske desnice“ koju predvodi Miša Vacić ili na kojima zajedno posećuju Gazimestan.

Nacionalna avangarda, u pisanom odgovoru za N1, negira političku saradnju sa „Srpskom desnicom“. Slično navodi i predsednik te stranke Miša Vacić.

„Mi nemamo političku saradnju, mi se poznajemo kao mladi nacionalisti, rodoljubi, koji vole svoju zemlju, mnogi njihovi i naši članovi su prijatelji. Tako da je konačno došlo na red da i Srbi imaju svoju nevladinu organizaciju. Čak predsednik i premijer otvaraju njihovu konferenciju, stoga ja samo mogu da podržim“, kaže Vacić.

N1

POSTAVI ODGOVOR

*