Да су нацисти победили: 10 неостварених Хитлерових планова

0

Адолф Хитлер и сви припадници Трец́ег Рајха били су уверени да ц́е победити у Другом светском рату. Управо због тога нису припремали само планове борбе, вец́ су детаљно разрадили и планове за владавину након победе.

Врац́ање земље америчким Индијанцима

Нацисти су били спремни на геноцид, али када је реч о до америчким Индијанцима, изненађујуц́е добро су их прихватили. Kад покоре Америку, обец́авали су, вратиц́е америчку земљу домороцима.

Радили су са групом названом „Федрација америчких индијанаца“ и регрутовали њене чланове као фашистичке симпатизере.

Неки чланови групе нису били само симпатизери, вец́ су постали окорели нацисти. Поглавица Црвени Облак украшавао је одец́у свастикама и држао говоре у којима је Јевреје називао „децом сатане“.

Свемирско огледало

Без сумње, један од необичнијих нацистичких планова био је постављање великог свемирског огледала. Нацисти су планирали да поставе огромно огледало, пречника 1,6 километара, у орбиту изнад Земље на висини од 35.900 километара.

Планирали су да га користите као оружје из свемира помоћу кога би преусмеравањем Сунчевих зрака могли да упале било коју тачку на Земљи.

„Азијски простор заједничког напретка“

И Јапан је имао своје планове. У својим ратним собама, нацисти и Јапанци искројили су границе нове империја, које би обухватале све делове света. Јапан би тако владао свим деловима света источно од 70. меридијана.

Јапанско царство одабрало пријатељски настројено име „Велика источноазијска сфера заједничког просперитета“ (Тхе Греатер Еаст Асиа Цо-Просперитy Спхере). Људи сваке освојене нације били би обучени да буду „вође свога народа“, претварајуц́и азијске народе у јапанске марионете.

Нацистички живи зид

Нацистичка одбрана од новог јапанског царства морала је почети на 70. меридијану на истоку. Нацисти су били сигурни да ће, временом, доц́и до рата између два нова владара света, за коју се треба припремити.

План је био да успоставе „живи зид“ немачких колониста који ц́е боравити дуж границе. Свако способан, ко је служио 12 година у војсци морао је бити послат на источну границу.

Добио би фарму и пиштољ, и било би му наређено да мора да има што више деце.

Изазивање америчко-британског рата

Упркос стварима које је рекао Црвеном облаку, Хитлер је јавно тврдио да нема планова за напад на Сједињене Државе. Идеја је била, рекао је једном новинару магазина „Лајф“, фантастична као „инвазија на Месец“. Али пошто га Американци нису слушали, окренуо је плочу.

„Моја антиамеричка осец́ања су осец́ања мржње и дубоког презира. Све у вези америчког друштва, лежи у чињеници да је становништво пола јудаизирано, а пола негроидно“, рекао је једном Хитлер.

Пре него што је Америка ушла у рат на страни савезника, био је сигуран да ц́е искористити прилику за напад на Велику Британију. А када су се придружили, Хитлер је инсистирао на томе да је све само део америчког дугорочног плана за уклањање Британаца.

Поробљавање источне Европе

Геноцидни нацистички планови о уништењу Јевреја нису се на томе зауставили. Словени у Источној Европи били су следец́а „расно непожељна“ група коју је требало искоренити.

У време када се рат завршио, неки Хитлерови планови су већ били покренути. „Генерал план Ост“ је био системска операција за брисање Словена и њихове културе са лица земље. Прве на мети су биле вође. Пре него што се рат завршио, нацисти су „ликвидирали“ совјетске елите и све оне који су имали културни утицај.

Да су освојили Русију, почели би депортације 31 милиона Словена у Сибир, да раде као робови у логорима. Остали би били послати на берзу робова израђену према америчком моделу ропства. А како би их заменили, требало је послати 10 милиона етничких Немаца на исток где би требало да формирају нове, расно чисте породице.

У року од 30 година, 50 милиона људи било би депортовано у робовске логоре или убијено. Готово цела Источна Европа била би „избрисана“.

Гандијево убиство

Још пре рата, 1938. године, Хитлер је саветовао британском министру спољних послова:

„Уби Гандија! А ако то није довољно да их смањимо на подношљиву меру, уби десетак водец́их чланова Kонгреса“.

Што се тиче Хитлера, Британци су превише попуштали мирним протестима Махатме Гандија. Хитлер је сматрао да су Индијци „нижа раса“ која је требало да буде подвргнута аријевској владавини. Да је преузео свет, савете Британцима би сам спровео у дело.

Поробљавање Британаца

Док је беснео рат у коме су се Британци одбили да се предају, Хитлерова позитивна осец́ања према Британцима су почела да бледе. После неког времена разрадио је план како да их пороби.

Ако би Британија пала под власт нациста, они би увели нови закон по коме би сви мушкарци између 17 и 45 година били пребачени у континенталну Европу где би радили као робови.

Муслиманска власт на Блиском истоку

Хитлер је био изненађујуц́е промуслимански орјентисан. И он и Химлер су се жалили да је Немачка сувише хришц́анска земља. Хитлер је рекао:

„Мухамедова вера би била много компатибилнија са нама него хришц́анство“.

Он је раније обец́ао Блиски исток Италији. Али како се рат наставио, почео је да мења своју причу. Пронашао је сродну душу у Хај Амину ел Хусеинију, великом муфтији Јерусалимском, који му је рекао да имају исте непријатеље:

„Енглезе, Јевреје и комунисте“.

Преобрац́ање у Јеховине сведоке

Да је Хајнрих Химлер остварио своје планове, источна Европа би примила другу религију – Јеховини сведоци. Нацисти су побили десетине хиљада Јеховиних сведока у концентрационим логорима.

Иако их је масовно убијао, Химлер је поштовао ту религију, сматарјући да они предстваљају савршену комбинацију фанатичне радне етике и пацифизма.

„Ако се њихов фанатизам може искористити за Немачку“, рекао је једном, „биц́емо јачи него што смо данас“.

 

 

Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*