Дачић албанској амбасадорки у УН: Џаба се увлачиш Американцима!

Видевши да се Читаку присно поздравља с амбасадорком САД у УН, Дачић јој рекао да од тога нема вајде јер су отишли њихови Клинтонови

0

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић имао је жустар дуел с амбасдорком Косова у САД Влором Читаку на седници Савета безбедности у Њујорку, који је настављен и по њеном завршетку.

Полемика је почела након што је Читакуова на седници оптужила Србију да има колонијалне тенденцијама према Приштини, на шта јој је Дачић одговорио да „ми нисмо колонизатори и да не дозвољавамо да се тако о нама говори у СБ УН“.

– О каквом колонијализму ви причате? Овде седе земље које су се ослобађале од колонијализма. На Косову се налази први главни град Србије, српске цркве, ви мислите да је довољно што сте овде дошли и што вас подржавају западне земље да можете да говорите неистине – рекао је шеф српске дипломатије и поручио јој да се не обраћа њему већ члановима Савете безбедности.

Потом су се них двоје и неформално срели, а Читакуова је Дачићу рекла да ју је увредио. У том тренутку наишла је и америчка амбасадорка у УН Саманта Пауер, с којом се Читакуова пољубила, што је Дачић прокоментарисао речима: „Џаба се љубиш, отишли су Клинтонови, који су вас штитили.“

Читакуова му је, како сазнајемо, одговорила да не разуме шта каже, а Дачић јој је поручио: „Разумеш, разумеш.“

Курир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*