Дачић: „Бојим се само да ме Вучић не напусти“

0

Председник Социјалистичке парије Србије (СПС) Ивица Дачић изјавио је данас да је коалиција његове странке и Српске напредне странке (СНС) „у најбољем интересу Србије и њене будућности“.

Премијер и лидер напредњака Александар Вучић рекао је раније данас, на питање да ли ће од лидера социјалиста Дачића тражити објашњење због изјаве Бранка Ружића, који је рекао да би, да је хтео, већ срушио Вучића, да неће тражити објашњење и да га то не интересује.

Дачић, који је и потпредседник владе и министар спољних послова, рекао је да са аспекта државне политике Србије не постоје никакви проблеми нити размимоилажења између Вучића и њега, као и да „беспотребне полемике, свађе и тешке речи појединаца не доприносе стабилности Србије“ и иду на руку онима који желе „нестабилност и хаос у Србији“, саопштила је СПС.

„Зато још једном желим да поновим да је у најбољем интересу Србије и њене будућности коалиција СНС-а и СПС-а, укључујући и наше коалиционе партнере из Јединствене Србије (ЈС). Нема промене тог става. Ако неко мисли другачије, место за разговоре о томе су страначки органи“, рекао је Дачић.

Председник СПС-а и министар спољних послова рекао је да предстоје велики изазови да би било свађа и напада, и да треба јачати поверење и заједништво. „То важи за свакога, укључујући и мене, Ружића или било ког другог страначког функционера“, рекао је Дачић.

„Моји овонедељни сусрети с руским и кинеским министрима спољних послова, земаља сталних чланица Савета безбедности од којих зависи заштита наших виталних националних и државних интереса, нису изазвали интересовање да ме ико пита о чему сам причао са њима и какав је интерес имала Србија од тога, за разлику од гомиле питања о односима СНС-а и СПС-а“, рекао је Дачић.

 

 

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*