Дачић: ЕУ држи главу у песку

0

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је поводом одговора председника Европске комисије Жан Клод Јункера на писмо премијера Србије Александра Вучића, који је указао на антисрпску политику у Хрватској и у региону, да Европска унија наставља да држи главу у песку.

„Јункер није одговорио ни на једно конкретно питање које је Вучић истакао, није коментарисао рехабилитацију фашистичког усташког режима НДХ, ни ослобађање ратних злочинаца из последњег рата, ни подизање споменика усташком терористи Барешићу, ни вређање српске државе“, навео је Дачић.

„Није нам чак рекао ни шта ми нисмо урадили“, додао је Дачић и навео да је „унапред најавио да се ЕУ прави глувонемом кад је антисрпска политика у питању, али зато је увек спремна за придике Србији кад јој се нешто у Србији не свиди“.

Дачић је поручио да „то више неће моћи тако“.

„Нисмо вас питали за мир у свету него за антисрпску политику једне ваше чланице, која угрожава мир и стабилност у региону“, рекао је Дачић.

„Искрено, нисам ништа ни очекивао, па онда нисам ни разочаран. Данас чак ни деца више бајкама не верују. Као што сам јуче најавио, као да су ламе са Тибета, тако се и ЕУ филозофски изјашњава о ‘шака јада’ проблему – антисрпској политици“, оценио је Дачић и закључио да су „промашили тему“.

Вечерње новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*