Dačić: EU drži glavu u pesku

0

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je povodom odgovora predsednika Evropske komisije Žan Klod Junkera na pismo premijera Srbije Aleksandra Vučića, koji je ukazao na antisrpsku politiku u Hrvatskoj i u regionu, da Evropska unija nastavlja da drži glavu u pesku.

„Junker nije odgovorio ni na jedno konkretno pitanje koje je Vučić istakao, nije komentarisao rehabilitaciju fašističkog ustaškog režima NDH, ni oslobađanje ratnih zločinaca iz poslednjeg rata, ni podizanje spomenika ustaškom teroristi Barešiću, ni vređanje srpske države“, naveo je Dačić.

„Nije nam čak rekao ni šta mi nismo uradili“, dodao je Dačić i naveo da je „unapred najavio da se EU pravi gluvonemom kad je antisrpska politika u pitanju, ali zato je uvek spremna za pridike Srbiji kad joj se nešto u Srbiji ne svidi“.

Dačić je poručio da „to više neće moći tako“.

„Nismo vas pitali za mir u svetu nego za antisrpsku politiku jedne vaše članice, koja ugrožava mir i stabilnost u regionu“, rekao je Dačić.

„Iskreno, nisam ništa ni očekivao, pa onda nisam ni razočaran. Danas čak ni deca više bajkama ne veruju. Kao što sam juče najavio, kao da su lame sa Tibeta, tako se i EU filozofski izjašnjava o ‘šaka jada’ problemu – antisrpskoj politici“, ocenio je Dačić i zaključio da su „promašili temu“.

Večernje novosti

POSTAVI ODGOVOR

*