ДАЧИЋ: Лондон нам није пријатељ, јер је предлагао резолуцију о Сребреници у УН

0

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је да је недавно Велику Британију уврстио у ред земаља које Србији нису пријатељи /уз САД и Француску/, јер је та земља предлагала резолуцију о Сребреници у УН, а да Београд о њој није ни обавијестила.

„Ако сам нанио штету Србији, нека ме смијене, али ја то мислим и сигуран сам да 90 одсто нашег народа то исто мисли“, рекао је Дачић за „Блиц“.

Он је навео да треба правити велику разлику између пријатеља и партнера.

„Ми са свима треба да сарађујемо, да будемо партнери, да тражимо заједничке интересе, али постоји велика разлика у односу пријатеља према вама и оних који се увијек сврставају у групу пријатеља /самопроглашеног/ Косова“, рекао је Дачић.

Министар спољних послова Србије оцијенио је да су се „велике западне силе сврставањем на једну страну, углавном `косовску` директно супротстављале српским интересима“.

Дачић је истакао да је став САД директно супротан српским интересима.

„Желим да их подсјетим да први пут у историји међународних односа они немају интересе са српским народом. То сам рекао и у Вашингтону, Паризу и у Лондону. Нису само они за то криви, криви смо и ми зато што нисмо успјели да нађемо заједнички језик“, рекао је Дачић.

 

 

РТРС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*