Дачић: Од нас само траже да признамо Kосово

0

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио да је синоћна акција хапшења Срба на Kосову наставак притиска на Србе који живе на KиМ.

„Морамо да имамо правне тимове да помогну у таквим ситуацијама. То је начин застрашивања и порука Србима да могу да их оптуже за све и свашта, доказ је да смо дошли до тога да се припадници Црвеног крства сматрају непријатељима“, казао је Дачић гостујући у Јутарњем програму РТС.

Дачић је указао да Србија стално мора да подсећа на чињеницу, на свим међународним скуповимау, „а то је ако кажу да су Срби извршили гениоцид изнесите податке“.
„А ти подаци су трагични, али по Србе. Слично је и са Хрватском, где је некада живело 500.000 Срба а сада их је много мање. У Загребу је било 50.000…слично је и са Приштином“, рекао је Дачић.

Он је констатовао да се припадници међународне заједнице константно љуте када изнесе такве податке, али напомиње да се ради о чињеницама.

„Председник Вучић је био јасан – унутрашњи дијалог. Али, они мисле да одмах треба да признамо Kосово. Само то од нас траже“, закључио је Дачић.

 

 

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*