Дачић: Србија незаустављиво иде ка ЕУ

0

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас на Европском форуму у Вахау, у Аустрији, да Србија незаустављиво иде ка Европској унији и да ће то чинити и убудуће без обзира на то што је цео процес из угла Београда неоправдано успорен.

 
– Улазак Србије у Европску унију врхунски је приоритет моје земље. Отворили смо један број преговарачких поглавља, а велики број нових поглавља су спремна за отпочињање преговора. Србија незауставно иде ка уласку у ЕУ. То ће чинити и убудуће, без обзира на наш став да је читав процес неоправдано успорен и да се, такође, неоправдано повремено повезује с неким регионалним питањима – рекао је Дачић, који је говорио о евроинтеграцијама Србије и реформама које треба да доведу да Србија што пре постане чланица ЕУ.

Шеф српске дипломатије је на форуму „Европа – ближе својим грађанима“ указао је да је политика коју Србија води, политика регионалног мира и стабилности.

„Тероризам највећа претња Европи“

Он је оценио да се Европа данас суочава с бројним изазовима и додао да је тероризам тренутно њавећа претња која настоји не само да уништи постојеће европске цивилизацијске вредности, већ и да директно угрози мир, стабилност и животе Европљана.

Дачић је такође оценио да је скуп у Вахауу добра прилика за размену мишљења о најважнијим питањима с којима се суочава европски континент као целина. Европа је, како је додао, изложена и мигрантском приливу и потребан је координисан наступ свих европских земаља у решавању тог компликованог проблема.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*